Detta är StarkMamma

StarkMamma är träning, gemenskap och glädje på väg mot en stark och välmående kropp! StarkMamma handlar om att låta träning och rörelse vara en naturlig del av livet! Det handlar om att hitta en låg tröskel till träningen, och om träning som är individuellt anpassad för att passa just dig precis just där du nu befinner dig i livet!

StarkMamma startades augusti 2013 av mig, Emma, här i Varberg. Då hade jag just fött vårt andra barn och saknade möjligheten till anpassad träning där jag oxå kunde ha med mig min son. Jag tänkte att det jag saknar borde väl många andra oxå sakna! 

Så till att börja med handlade det om att kunna erbjuda nyblivna mammor en säker, varierande och rolig träning efter sina graviditeter. Träningen skulle inte bara anpassas efter de påfrestningar kroppen genomgått under en graviditet och förlossning, utan oxå efter att bebisarna var med på träningen. Och intresset fanns absolut där – och StarkMamma var igång! 

Under de år som gått har nu StarkMamma växt och utvecklats! Mammaträning med bebis finns självklart med, men numera har även flera andra delar tillkommit. Bl.a. har vi nu ett eget gym! I StarkMamma-gymmet körs bl.a. crosstraining och individuell träning. I anslutning till StarkMamma-gymmet finns oxå den fd ”OCR-Ladan” som nu blivit allas ”Ladan”! 

I både Gymmet och i Ladan körs Crosstraininggrupper! 

Ladan är en unik och smått magisk lokal, stor, gott om frisk luft, ger skydd mot väder/vind/nederbörd - den är liksom ”inomhusträning med det bästa från utomhusträning”! Och här finns nu hur mkt utrustning som helst! Cyklar, skivstänger, kettlebells, hantlar, bollar, rep och mkt mkt mer! 

Där inne finner du oxå en hel massa roliga och utmanande ”hinder” såsom ramp, repklättring, armgång, ringar, pegbords, klättervägg mm. Här tränas ibland fortfarande oxå grupper som kör hinderbaneträning (och lopp). Även olika grupper som bokar event kör mycket i Ladan. Förutom inne i ”Ladan” körs då oxå utomhusträning. Det kan tex inkludera löpning i vår skog, släpande/springande i däck, bära tungt, lyfta tungt och välta stora däck. 

StarkMamma har oxå en relativt stor del med onlineträning. Här körs både individuella upplägg men oxå regelbundet både små och stora grupper.

Förutom dessa delar erbjuder numera StarkMamma kostrådgivning och personlig coachning. Här beror upplägget helt på individens önskemål och målsättning. 

För att läsa mer om vilken träning vi erbjuder finns information under StarkMammas träning

StarkMamma anordnar oxå olika typer av events, temakvällar, träningshelger och träningsresor.

StarkMamma ska erbjuda effektiv, varierande och rolig träning! Gemenskapen finns i fokus, på olika sätt peppar och pushar vi varandra! Träning ger energi, och att känna hur mycket kroppen klarar av ger en så stark och positiv känsla!
StarkMamma vill vara en hjälp på vägen mot att verkligen tycka om våra kroppar – för allt de klarar av och gör för oss!
Tröskeln till träning ska vara låg. Fokus ska ligga på det vi klarar av och det vi gör, inte tvärtom. Olika skeden i livet ger oss olika förutsättningar. För att det ska fungera och bli en bra balans i livet så får vi lära oss att anpassa oss efter det, och givetvis även anpassa våra mål. Med träningen med oss i vardagen får vi mer energi och kraft över till allt annat som livet erbjuder också – så hitta ditt sätt. StarkMamma ska hjälpa dig hitta rätt!

Välkommen till StarkMamma!
/Emma Ekstedt


Sagt om StarkMamma

Copyright StarkMamma 2016