Om Emma

Vem är då, Emma, personen bakom StarkMamma? 

Emma har arbetat med träning under mer än 25 år nu. Med en bakgrund som dansare och olika bollsporter halkade hon in på gruppträning och förälskade sig! Möjligheterna var oändliga och Emma fastnade verkligen för möjligheten till variation i träningen. Otaliga utbildningar och år senare har hon fortfarande kvar sin passion och kärlek! Det ÄR både roligt och peppande att träna tillsammans! 

Emma är licensierad gruppträningsinstruktör med många års erfarenhet från olika former av träning. Hon har åtskilliga utbildningar inom träning, kost, coachning, motivation, träning under/efter graviditet, funktionell träning, yoga, löpning med mera. Dessutom har hon självklart egen erfarenhet av träning, inte minst under och efter två graviditeter. I kombination med hennes träningsbakgrund är Emma utbildad Personalvetare med huvudinriktning psykologi, så hennes intresse och fokus finns verkligen bland människor och beteende. 

Emmas egna träning har en stor plats i hennes liv och vardag. Rörelse och fysisk aktivitet är viktigt för henne, en del som måste finnas där för att hon ska må bra. För Emma är det lika naturligt som att hon äter, sover och tar hand om sig på andra sätt. För henne är det även viktigt att förmedla detta till sina barn. Mycket av hennes träning sker tillsammans med familjen, eller med dem delaktiga på något sätt. Emma vill att hennes barn ska få med sig det från början, att det även för dem ska vara en självklarhet. De cyklar, springer, klättrar, dansar, rör sig tillsammans!

Emmas egna träning är en härlig blandning av funktionell träning: bl.a. mkt löpning, styrketräning, yoga, klättring och cykling. De senaste åren har hon fastnat för hinderbaneträning och hinderbanelopp. Att detta går så bra för henne ser ser hon framförallt som ett "kvitto" på att hon tränar på bra och allsidigt. Och så gillar hon givetvis själva utmaningen med det! Och den ständiga utvecklingen, hela tiden nya roliga saker att sätta tänderna i! Hösten 2016 stod hon inför en stora utmaning för hennes del då hon blev kvalificerad för  VM i OCR (hinderbana) som gick av stapeln i Canada i oktober. Här knep hon ett silver i sin klass i sprinten (3 km) och en bronsplats på den långa distansen (15km)! Att sedan 2017 få uppleva samma häftiga utmaning var givetvis minst lika roligt! Även detta år gick VM i Canada och även detta år blev det start i två lopp! Resultatet blev en 10:e plats i sprinten och en 6:e plats i den långa distansen! 

Under 2019 var det roligaste loppet SpartanRace i Boca Raton, Florida, i slutet av april. Loppet slutade med en förstaplats på sprintdistansen! 


Lika roligt är det givetvis att hon oxå ofta får tävla tillsammans med en massa andra grymma personer i "Team StarkMamma"! Att få träna tillsammans inför ett lopp, peppa, ladda och sedan stå på startlinjen tillsammans! Och givetvis få fira prestationen efteråt! Varje år blir det ett flertal olika typer av lopp tillsammans med teamet! 

Även om de senaste åren gjort att tävlingar mm ställts in - så har minsann intresset för träningen inte minskat! Kanske tvärtom ökat! För tänk så medveten man blir om hur viktig den delen av livet är för att må bra - inte bara för kroppen utan minst lika mkt för kroppen! Att få känna sig STARK genom träningen går på många sätt att ta med sig in i övriga livet - inte minst när livet prövar en litegrann. 

För Emma är träningen en naturlig del av livet. Genom StarkMamma får hon en möjlighet att förmedla det vidare till andra.

Copyright StarkMamma 2016