Träning under graviditet

Att träna under sin graviditet är ett suveränt sätt att ge sig själv så bra förutsättningar det bara går för att må så bra man bara kan. Genom att träna ger du dig själv bra förutsättningar att må bra under graviditeten, du förbereder dig så gott du kan inför förlossningen och oxå inför att sedan "komma tillbaka" till en stark och funktionell kropp efter att bebis är här. 

Givetvis anpassar man sin träning allteftersom en graviditet fortskrider. Plockar bort vissa moment, fokuserar på andra. Fokus blir oftast på ”underhåll”,  mkt fokus på att bibehålla så mycket styrka och muskelmassa som det går under graviditeten. Det gäller att skifta fokus från att "prestera" till att istället "genomföra" och "underhålla", och att träna prestigelöst och inkännande mot hur kroppen mår. Men träning under graviditet är på många sätt såå bra! 

Att ta hjälp är också ett bra sätt att få bort ev oro som kan finnas kring graviditet och träning. Genom att ta hjälp kan du få hjälp att lägga upp träningen på ett sätt som passar just dig och din kropp. Och som ger dig dina bästa förutsättningar.

StarkMamma erbjuder individuell träning för gravida och också med jämna mellanrum träning i grupp. Anmäl ditt intresse här

Många tränar vidare i de vanliga crosstraininggrupperna och får då givetvis hjälp att anpassa sin träning allteftersom graviditeten fortskrider. 

Copyright StarkMamma 2016